Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till publik

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till publik.


Vad betyder publik

Sett till sina synonymer betyder publik ungefär auditorium eller åskådare, men är även synonymt med exempelvis "allmän" och "offentlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till publik. Vår databas innehåller även sju böjningar av publik, fem exempelmeningar på hur ordet publik kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av publik

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet publik.


Exempelmeningar för publik

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet publik kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag hoppas att resultatet kommer hjälp oss att kunna ha konserter inför publik igen snart, säger han.  
 2. I princip alla kampanjmöten har ställts in och den senaste tv-debatten hölls utan publik och pressrum.  
 3. Den 8 oktober 2019 var senaste gången som Sverige spelade inför publik på nationalarenan Gamla Ullevi.  
 4. Idag fick mer publik komma till arenorna och då hade 1050 personer samlats på Eskilstuna Motorstadion.  
 5. Offentliga avrättningar och piskstraff inför publik förekom innan talibanerna kördes bort av militären.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av publik

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet publik.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "publik" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet publik förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till publik

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar publik.


Mer information om publik

Andra sätt att lära sig mer kring vad publik betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av publik är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om publik

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för publik i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är publik synonymt med både auditorium och åskådare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.