Synonymerna.se logotyp

Synonymer till prima ballerina

 

Synonymer till prima ballerina

Vad betyder prima ballerina?

Prima ballerina är en titel som ges till den främsta kvinnliga dansaren i en balettensemble.

Texten uppdaterades senast 2016-11-11

Engelsk översättning av prima ballerina

  • prima ballerina assoluta

Mer information om prima ballerina

Vi har totalt en synonym till prima ballerina, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för prima ballerina, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad prima ballerina betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till prima ballerina. Exempelvis kan man söka efter andra ord för prima ballerina samt även hur man stavar till prima ballerina. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av prima ballerina eller en mer djupgående förklaring av prima ballerina egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till prima ballerina är att leta efter antonymer till prima ballerina, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om prima ballerina

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är premiärdansös synonymt med prima ballerina, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)