Synonymerna.se logotyp

Synonymer till prata

 

Synonymer till prata

Engelsk översättning av prata

  • talk

Sökvolym på internet för prata

Sökvolymen för prata är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om prata

Vi har totalt tretton synonymer till prata, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för prata, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet prata

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet prata i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till prata

Ord som innehåller eller liknar prata: alopecurus pratensis, återupprätta, att prata som i sömnen, avenula pratensis, barnsligt struntprat, festuca pratensis, kallprata, kunna prata mycket, lathyrus pratensis, melampyrum pratense, meningslöst prat, okunnigt politiskt småprat, phleum pratense, poa pratensis, prat, prat och skratt, prat på internet

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av prata

prata synonym
andra ord för prata
prata betyder
exempel prata
prata förklaring
definition prata
prata i en mening
stavning prata
prata annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är prata synonymt med både kackla och samtala, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)