Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aggregat

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till aggregat fördelade på tre ordgrupper.

sammansamling, samverkande enheter

av alger
ansamling

~
maskinkombination


Vad betyder aggregat

Sett till sina synonymer betyder aggregat ungefär sammansamling eller samverkande enheter, men är även synonymt med exempelvis "ansamling" och "maskinkombination". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aggregat. Vår databas innehåller även fem böjningar av aggregat samt flera engelska översättningar.


Böjningar av aggregat

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet aggregat.


Engelsk översättning av aggregat

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet aggregat.


Närmeord till aggregat

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar aggregat.


Mer information om aggregat

Andra sätt att lära sig mer kring vad aggregat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för aggregat samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av aggregat för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till aggregat, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om aggregat

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för aggregat i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aggregat synonymt med både sammansamling och samverkande enheter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.