Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påpekande

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till påpekande.

märka, anmärkning


Vad betyder påpekande

Sett till sina synonymer betyder påpekande ungefär märka, men är även synonymt med exempelvis "anmärkning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påpekande. Vår databas innehåller även sju böjningar av påpekande.


Böjningar av påpekande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet påpekande.


Närmeord till påpekande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar påpekande.


Mer information om påpekande

Andra sätt att lära sig mer kring vad påpekande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för påpekande samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av påpekande för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till påpekande, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om påpekande

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för påpekande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påpekande synonymt med både märka och anmärkning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.