Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påpeka

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till påpeka.


Vad betyder påpeka

Sett till sina synonymer betyder påpeka ungefär anmärka eller antyda, men är även synonymt med exempelvis "anse" och "framhäva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påpeka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet påpeka kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för påpeka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påpeka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vaccinationssamordnaren är noga med att påpeka att semesterplaner inte bör gå före ett bokat besök för vaccinering.  
 2. Jag undrar varför man är så snabb med att påpeka när man har livslång smärta att medicinen är beroendeframkallande.  
 3. Domaren Peter Cahill var tydlig med påpeka att domen inte är baserad på den allmänna opinionen, känsla eller sympati.  
 4. Det är viktigt att påpeka att Mali är ett av världens farligaste länder, man måste vara där trots att sådant här sker.  
 5. Biden lyfte flera gånger och avslutade även hela talet men att påpeka att det behövs mer samarbete över partigränserna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av påpeka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet påpeka.


Närmeord till påpeka

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar påpeka.


Mer information om påpeka

Andra sätt att lära sig mer kring vad påpeka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av påpeka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om påpeka

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för påpeka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påpeka synonymt med både anmärka och antyda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.