Synonymerna.se logotyp

Synonymer till påhittad historia

 

Synonymer till påhittad historia

Engelsk översättning av påhittad historia

  • fictional story

Exempelmeningar för påhittad historia

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påhittad historia kan användas.

  1. Även om det är en påhittad historia har den ju ändå någon slags anknytning verkligheten.
  2. "Den här Rysslandssaken med Trump och Ryssland är en påhittad historia", hävde Trump nyligen ur sig i en TV-intervju.
  3. På ett sätt kan en påhittad historia ibland skildra någonting som kommer närmare sanningen än vad dokumentärer kan.
  4. Nu var det här som tur var en påhittad historia, men den känns ändå otäckt aktuell på något vis.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för påhittad historia

Sökvolymen för påhittad historia är ca. 170 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 170 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om påhittad historia

Vi har totalt tre synonymer till påhittad historia, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för påhittad historia, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda påhittad historia i en mening.

Data om ordet påhittad historia

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påhittad historia synonymt med både uppdiktad historia och legend, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)