Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påhittad historia

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till påhittad historia fördelade på två ordgrupper.

uppdiktad historia

~
legend, myt


Vad betyder påhittad historia

Sett till sina synonymer betyder påhittad historia ungefär uppdiktad historia eller legend, men är även synonymt med exempelvis "myt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påhittad historia. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet påhittad historia kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för påhittad historia

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påhittad historia kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Även om det är en påhittad historia har den ju ändå någon slags anknytning verkligheten.
  2. "Den här Rysslandssaken med Trump och Ryssland är en påhittad historia", hävde Trump nyligen ur sig i en TV-intervju.
  3. På ett sätt kan en påhittad historia ibland skildra någonting som kommer närmare sanningen än vad dokumentärer kan.
  4. Nu var det här som tur var en påhittad historia, men den känns ändå otäckt aktuell på något vis.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av påhittad historia

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen påhittad historia.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "påhittad historia" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen påhittad historia förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om påhittad historia

Andra sätt att lära sig mer kring vad påhittad historia betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för påhittad historia samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av påhittad historia för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till påhittad historia, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om påhittad historia

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påhittad historia synonymt med både uppdiktad historia och legend, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.