Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till övning

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till övning.


Vad betyder övning

Sett till sina synonymer betyder övning ungefär träning eller exercis, men är även synonymt med exempelvis "praktik" och "repetition". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till övning. Vår databas innehåller även sju böjningar av övning, fem exempelmeningar på hur ordet övning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av övning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet övning.


Exempelmeningar för övning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet övning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. -  Vi är medvetna om att tre kinesiska fartyg är på väg mot Östersjön för att delta i en rysk övning.  
 2. Men tidigare under dagen hade över 10 000 soldater och 40 stridsfartyg deltagit i en övning på Krimhalvön.  
 3. Samtidigt kommer polisuppgifter från ett evakuerat hotell som gör gällande att det rörde sig om en övning.  
 4. Man ska inte glömma att förmågan finns även när det inte är övning, och övningarna blir en påminnelse om det.  
 5. Utbildning och övning var i regel eftersatta områden denna tid i jämförelse med vad som torde varit behövligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av övning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet övning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "övning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet övning förekommer det i genomsnitt ca. 450 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till övning

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar övning.


Mer information om övning

Andra sätt att lära sig mer kring vad övning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av övning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om övning

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för övning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är övning synonymt med både träning och exercis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.