Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till östligt

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till östligt.


Vad betyder östligt

Sett till sina synonymer betyder östligt ungefär från öster eller mot öster, men är även synonymt med exempelvis "österut" och "ostligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till östligt. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet östligt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för östligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet östligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sedan valet 2014 är landet splittrat i ett östligt och ett västligt block, med två regeringar som gör anspråk på makten.  
  2. En uppdelning mellan södra och norra Norrlands jakt- och fångstkultur skedde vid denna tid, där den norra delen uppvisar ett markant östligt inslag i fyndmaterialet med bla asbestkeramik av finsk typ.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till östligt

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar östligt.


Mer information om östligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad östligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av östligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om östligt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för östligt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är östligt synonymt med både från öster och mot öster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.