Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till österut

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till österut.


Vad betyder österut

Sett till sina synonymer betyder österut ungefär åt öster eller från öster, men är även synonymt med exempelvis "mot öster" och "östligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till österut. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet österut kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till österut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till österut.

västerut


Exempelmeningar för österut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet österut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bundy drabbades av en depression på grund av separationen, hoppade av universitetet och reste österut.  
 2. Ovädret väntas först dra in över Kronoberg, för att under eftermiddagen och kvällen flytta sig österut.  
 3. Greven och hans kamrater fortsatte österut till Golovnin Bay och sedan norrut.längs Fish Rivers dalgång.  
 4. När Sovjetunionen föll upphörde de mer eller mindre påtvingade avtal som band Finland österut att gälla.  
 5. Av trafikmässiga skäl flyttades statyn den 14 maj 1959 ett 20-tal meter österut nära Helsingborgs rådhus.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av österut

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet österut.


Närmeord till österut

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar österut. Här kommer de tio första.


Mer information om österut

Andra sätt att lära sig mer kring vad österut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av österut är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om österut

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för österut i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är österut synonymt med både åt öster och från öster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är västerut en antonym till österut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.