Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till omställning

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till omställning.

skifte, förändring, konvertering, ändring


Vad betyder omställning

Sett till sina synonymer betyder omställning ungefär skifte eller förändring, men är även synonymt med exempelvis "konvertering" och "ändring". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omställning. Vår databas innehåller även sju böjningar av omställning, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av omställning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet omställning.


Engelsk översättning av omställning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet omställning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "omställning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet omställning förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om omställning

Andra sätt att lära sig mer kring vad omställning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för omställning samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av omställning för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till omställning, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om omställning

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för omställning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omställning synonymt med både skifte och förändring, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.