Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ogynnsam

 

Synonymer till ogynnsam

Antonymer (motsatsord) till ogynnsam

Engelsk översättning av ogynnsam

  • unfavourable, (unfavorable [US])

Mer information om ogynnsam

Vi har totalt sex synonymer till ogynnsam, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ogynnsam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ogynnsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ogynnsam. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ogynnsam samt även hur man stavar till ogynnsam. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ogynnsam eller en mer djupgående förklaring av ogynnsam egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ogynnsam är att leta efter antonymer till ogynnsam, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ogynnsam

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ogynnsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Närmeord till ogynnsam

Ord som innehåller eller liknar ogynnsam: ogynnsam situation som förvärrar sig själv, ogynnsama


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ogynnsam synonymt med både dålig och negativ, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är gynnsam en antonym till ogynnsam.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)