Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till webbsida

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till webbsida fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder webbsida

Sett till sina synonymer betyder webbsida ungefär hemsida, men är även synonymt med exempelvis "web site". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till webbsida. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen " webbsida" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen webbsida förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på frasen per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är webbsida


Mer information om webbsida

Andra sätt att lära sig mer kring vad webbsida betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av webbsida är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om webbsida

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är webbsida synonymt med både hemsida och web site, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.