Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ögonblickligen

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till ögonblickligen.


Vad betyder ögonblickligen

Sett till sina synonymer betyder ögonblickligen ungefär ögonaböj eller på direkten, men är även synonymt med exempelvis "omedelbart" och "genast". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ögonblickligen. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet ögonblickligen kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för ögonblickligen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ögonblickligen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Bland blåmesarna finns en utpräglad hierarki, i vilken enskilda hanar dominerar.Rangpositionerna inses ögonblickligen av artfränder.  
  2. Istället deklarerades Edgar the Ætheling ögonblickligen som kung av witenagemot, med stöd från jarlarna Edwin och Morcar, Stigand, ärkebiskop av Canterbury, och Ealdred, ärkebiskop av York.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ögonblickligen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ögonblickligen.


Närmeord till ögonblickligen

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ögonblickligen.


Mer information om ögonblickligen

Andra sätt att lära sig mer kring vad ögonblickligen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ögonblickligen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ögonblickligen

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ögonblickligen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 32
  • Ordets poäng i Betapet: 36
  • Ordets poäng i WordFeud: 33

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ögonblickligen synonymt med både ögonaböj och på direkten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.