Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ödsliga

 

Synonymer till ödsliga

om plats
bistra

Mer information om ödsliga

Vi har totalt två synonymer till ödsliga, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ödsliga inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ödsliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ödsliga. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ödsliga samt även hur man stavar till ödsliga. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ödsliga eller en mer djupgående förklaring av ödsliga egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ödsliga är att leta efter antonymer till ödsliga, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ödsliga

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ödsliga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till ödsliga

Ord som innehåller eller liknar ödsliga: blodslinje, flodslinga, gödsling, ödslig, ödsligt


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ödsliga synonymt med både kala och bistra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)