Synonymerna.se logotyp

Synonymer till nymf

 

Synonymer till nymf

Vad betyder nymf?

Nymf syftar vanligtvis till ett utvecklingsstadium hos vissa leddjur, men är även starkt kopplat till den grekiska mytologin. Inom den grekiska mytologin föreställe nymfer kvinnliga gudaväsen av något lägre rang, ofta unga vackra kvinnor med en stark koppling till naturlivet och verkar i vattendrag som t.ex. hav, floder, insjöar, källor, osv.

Texten uppdaterades senast 2019-03-24

Engelsk översättning av nymf

  • nymph

Sökvolym på internet för nymf

Sökvolymen för nymf är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om nymf

Vi har totalt fyra synonymer till nymf, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för nymf, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad nymf betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till nymf. Exempelvis kan man söka efter andra ord för nymf samt även hur man stavar till nymf. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av nymf eller en mer djupgående förklaring av nymf egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till nymf är att leta efter antonymer till nymf, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om nymf

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för nymf i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till nymf

Ord som innehåller eller liknar nymf: havsnymf, landnymf, nymfoman, vattennymf


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nymf synonymt med både insektsstadium och skogsrå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)