Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nymf

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till nymf fördelade på två ordgrupper.

insektsstadium, skogsrå

grekisk mytologi
landnymf, vattennymf


Vad betyder nymf

Nymf syftar vanligtvis till ett utvecklingsstadium hos vissa leddjur, men är även starkt kopplat till den grekiska mytologin. Inom den grekiska mytologin föreställe nymfer kvinnliga gudaväsen av något lägre rang, ofta unga vackra kvinnor med en stark koppling till naturlivet och verkar i vattendrag som t.ex. hav, floder, insjöar, källor, osv.


Sett till sina synonymer betyder nymf ungefär insektsstadium eller skogsrå, men är även synonymt med exempelvis "landnymf" och "vattennymf". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nymf. Vår databas innehåller även sju böjningar av nymf, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2019-03-24


Böjningar av nymf

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nymf.


Engelsk översättning av nymf

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nymf.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nymf" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nymf förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nymf

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar nymf.


Mer information om nymf

Andra sätt att lära sig mer kring vad nymf betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för nymf samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av nymf för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till nymf, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om nymf

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för nymf i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nymf synonymt med både insektsstadium och skogsrå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.