Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nybliven

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nybliven.


Vad betyder nybliven

Sett till sin synonym betyder nybliven ungefär ny, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nybliven. Vår databas innehåller även tre böjningar av nybliven, fem exempelmeningar på hur ordet nybliven kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nybliven

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nybliven.


Exempelmeningar för nybliven

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nybliven kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Är du nybliven student vid Mittuniversiteten och inte folkbokförd i Sundsvall eller Timrå omfattas du av bostadsgarantin.  
 2. De beslöt att föra in nya, unga talanger i det lilla teamet, inklusive Keiji Inafune, en nybliven utexaminerad student som började på utvecklingslaget för Street Fighter.  
 3. ”, skriver hon och syftar på samma fråga hon själv fick av en journalist i en uppmärksammad dokumentär, där hon med gråten i halsen berättade om livet i rampljuset som nybliven mamma.  
 4. Det här är Rahaf al-Qunun, en väldigt modig nybliven kanadensare, sade Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland när hon tillsammans med den unga saudiskan mötte pressen på Torontos flygplats.  
 5. I spelen antar spelaren rollen som en nybliven Pokémontränare, vars uppgift är att fånga och träna vilda varelser som kallas för Pokémon; namnet är ett teleskopord skapat av orden "Pocket" och "Monster".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nybliven" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nybliven förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om nybliven

Andra sätt att lära sig mer kring vad nybliven betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nybliven är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nybliven

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för nybliven i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ny synonymt med nybliven, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.