Synonymerna.se logotyp

Synonymer till filantrop

 

Synonymer till filantrop

Vad betyder filantrop?

En filantrop är till exempel en person, ett företag eller en stiftelse som idkar välgörenhet, utan att förvänta sig någon motprestation.

Texten uppdaterades senast 2016-05-05

Engelsk översättning av filantrop

  • philanthropist, humanitarian

Närmeord till filantrop

Ord som innehåller eller liknar filantrop: filantropi

Sökvolym på internet för filantrop

Sökvolymen för filantrop är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om filantrop

Vi har totalt tre synonymer till filantrop, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för filantrop, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet filantrop

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet filantrop i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är filantrop synonymt med både välgörare och välgörare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)