Synonymerna.se logotyp

Synonymer till motstånd

 

Synonymer till motstånd

Engelsk översättning av motstånd

  • resistance, opposition

Sökvolym på internet för motstånd

Sökvolymen för motstånd är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om motstånd

Vi har totalt sex synonymer till motstånd, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för motstånd, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet motstånd

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet motstånd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till motstånd

Ord som innehåller eller liknar motstånd: ge upp motståndet, göra motstånd, motstånd mellan två ytor, motståndare, motståndaren, motståndskämpe, motståndskraft, motståndskraftig, motståndslös

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av motstånd

motstånd synonym
andra ord för motstånd
motstånd betyder
exempel motstånd
motstånd förklaring
definition motstånd
motstånd i en mening
stavning motstånd
motstånd annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motstånd synonymt med både resistens och ovilja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)