Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till medium

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till medium.


Vad betyder medium

Sett till sina synonymer betyder medium ungefär genomsnittlig eller medelstor, men är även synonymt med exempelvis "andeskådare" och "hjälpmedel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till medium. Vår databas innehåller även sex böjningar av medium, fem exempelmeningar på hur ordet medium kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av medium

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet medium.


Exempelmeningar för medium

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet medium kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är ovanligt att som ett västerländskt medium få en intervju med en högt uppsatt person i Nordkorea.  
 2. Epigenetiska strukturer kan göra att olika celltyper som odlas i samma medium kan ha mycket olika egenskaper.  
 3. De betraktade Bioshock som ett tecken på ett "myndighetsförklarande" av datorspel som ett konstnärligt medium.  
 4. Det är alltid roligt att vinna men i en världscuptävling skulle det inte räcka långt med fyra bom, prestationen kändes medium.  
 5. Spelaren har möjlighet att spela igenom 16 uppdrag (åtta uppdrag per spelvärld) på antingen enkel, medium eller svår svårighetsgrad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av medium

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet medium.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "medium" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet medium förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till medium

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar medium.


Mer information om medium

Andra sätt att lära sig mer kring vad medium betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av medium är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om medium

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för medium i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är medium synonymt med både genomsnittlig och medelstor, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.