Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lyssna på

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till lyssna på.


Vad betyder lyssna på

Sett till sina synonymer betyder lyssna på ungefär höra eller auskultera, men är även synonymt med exempelvis "avlyssna" och "följa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lyssna på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lyssna på kan användas i en mening.


Exempelmeningar för lyssna på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lyssna på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är jättetydligt vad de vill, de vill ha bort honom på en gång, men de måste lyssna på honom ändå.  
  2. Det amerikanska folket vill inte lyssna på ett matsalsbråk, de vill veta hur de ska få mat på bordet.  
  3. Jag är här för att lyssna på er vad ni känner och vad ni vill, sa Damberg när han talade till mammorna.  
  4. Det är dags att lägga undan den hårda retoriken, sänka temperaturen och se och lyssna på varandra igen.  
  5. Trump vill dock inte lyssna på bandet själv:Det finns ingen anledning, säger han i en intervju med Fox News.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till lyssna på

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar lyssna på.


Mer information om lyssna på

Andra sätt att lära sig mer kring vad lyssna på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lyssna på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lyssna på

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lyssna på synonymt med både höra och auskultera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.