Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till löpande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till löpande.


Vad betyder löpande

Sett till sina synonymer betyder löpande ungefär kontinuerlig eller fortskridande, men är även synonymt med exempelvis "pågående" och "springande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till löpande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet löpande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för löpande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet löpande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under Vasatiden kallas ståndsriksdagen löpande till riksdagar och omfattar nu permanent bondeståndet.  
 2. De betecknas med SN följt av upptäcktsår och en eller två bokstäver som räknas upp löpande under året.  
 3. Utrikesdepartementet känner till branden i London och ambassaden i staden följer utvecklingen löpande.  
 4. På Manchesterpolisens twitterkanal, gmpolice, uppdateras information till drabbade och anhöriga löpande.  
 5. Det har kommit folk löpande, nu är det ganska många men för cirka 10 minuter sedan så planerade av lite.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av löpande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet löpande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "löpande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet löpande förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till löpande

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar löpande.


Mer information om löpande

Andra sätt att lära sig mer kring vad löpande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av löpande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om löpande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för löpande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är löpande synonymt med både kontinuerlig och fortskridande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.