Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lika

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till lika.


Vad betyder lika

Sett till sina synonymer betyder lika ungefär detsamma eller identiska, men är även synonymt med exempelvis "likadan" och "jämställd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lika. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet lika kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till lika

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till lika.

ojämnt, udda, olika, olika långt, ojämn


Exempelmeningar för lika

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lika kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den nya lokalen var inte lika centralt belägen och flytten medförde stora protester bland låntagarna.  
 2. Jämställdheten går visserligen framåt i Sverige, men inte lika snabbt som i till exempel Nya Zeeland.  
 3. Nästan lika bra gick det för Caroline Hedwall, som med 67 slag blev bästa svenska efter första dagen.  
 4. Grundtanken var att lika arbete skulle ge lika lön oavsett inom vilken bransch arbetet utfördes inom.  
 5. I reformpaketet ingår fritt vårdval och att den offentliga och privata sektorn ska kosta lika mycket.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lika

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lika.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lika" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lika förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lika

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar lika. Här kommer de tio första.


Mer information om lika

Andra sätt att lära sig mer kring vad lika betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lika är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lika

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för lika i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lika synonymt med både detsamma och identiska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ojämnt en antonym till lika.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.