Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kurs

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till kurs fördelade på två ordgrupper.

riktning, linje, kosa

anglicism
clinic


Vad betyder kurs

Sett till sina synonymer betyder kurs ungefär riktning eller linje, men är även synonymt med exempelvis "kosa" och "clinic". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kurs. Vår databas innehåller även sex böjningar av kurs, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kurs

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kurs.


Engelsk översättning av kurs

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kurs.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kurs" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kurs förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kurs

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar kurs. Här kommer de tio första.


Mer information om kurs

Andra sätt att lära sig mer kring vad kurs betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kurs samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kurs för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kurs, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kurs

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kurs i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kurs synonymt med både riktning och linje, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.