Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kortfattad

 

Synonymer till kortfattad

Antonymer (motsatsord) till kortfattad

Engelsk översättning av kortfattad

  • concise

Sökvolym på internet för kortfattad

Sökvolymen för kortfattad är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om kortfattad

Vi har totalt åtta synonymer till kortfattad, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för kortfattad, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad kortfattad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till kortfattad. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kortfattad samt även hur man stavar till kortfattad. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kortfattad eller en mer djupgående förklaring av kortfattad egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till kortfattad är att leta efter antonymer till kortfattad, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om kortfattad

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för kortfattad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Närmeord till kortfattad

Ord som innehåller eller liknar kortfattad: återge kortfattat, kortfattad information, kortfattad och exakt, kortfattat


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kortfattad synonymt med både fåordig och koncis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är mångordig en antonym till kortfattad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)