Synonymerna.se logotyp

Synonymer till nervös

 

Synonymer till nervös

Engelsk översättning av nervös

  • nervous

Sökvolym på internet för nervös

Sökvolymen för nervös är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om nervös

Vi har totalt åtta synonymer till nervös, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för nervös, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet nervös

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet nervös i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till nervös

Ord som innehåller eller liknar nervös: grov nervositet, känna sig nervös, nervositet, nervositeten, nervöst beteende, överdrivet nervös, vara nervös

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av nervös

nervös synonym
andra ord för nervös
nervös betyder
exempel nervös
nervös förklaring
definition nervös
nervös i en mening
stavning nervös
nervös annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nervös synonymt med både orolig och skakis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)