Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till konditor

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till konditor.


Vad betyder konditor

Sett till sina synonymer betyder konditor ungefär sockerbagare, men är även synonymt med exempelvis "bagare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konditor. Vår databas innehåller även sju böjningar av konditor, en exempelmeningar på hur ordet konditor kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av konditor

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet konditor.


Exempelmeningar för konditor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konditor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Wilhelm Davidson, född 1812 i Norrköping, död 19 februari 1883 i Stockholm, var en svensk konditor och krögare som även är känd under namnet Hasselbackskungen efter restaurangen Hasselbacken som han grundade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konditor

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konditor.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konditor" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konditor förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konditor

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar konditor.


Mer information om konditor

Andra sätt att lära sig mer kring vad konditor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konditor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konditor

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för konditor i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konditor synonymt med både sockerbagare och bagare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.