Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klipp

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till klipp fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder klipp

Sett till sina synonymer betyder klipp ungefär kap eller fynd, men är även synonymt med exempelvis "avklippt bit" och "klipp med sax". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klipp. Vår databas innehåller även fem böjningar av klipp, fem exempelmeningar på hur ordet klipp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klipp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klipp.


Exempelmeningar för klipp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klipp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Båda är mest kända för sina Youtube-kanaler där deras klipp strömmats flera miljarder gånger vardera.  
 2. På telefonen hittades propagandafilmer och religiösa klipp som pekade mot att han skulle gå med i IS.  
 3. I klippet nedan ser du tre klipp som visar dramatiken inifrån Capitolium under stormningen i januari:.  
 4. Då gjorde man ett klipp, bara någon dag senare, där man frågade konsumenter på stan om man sett detta.  
 5. Nedan ser du ett klipp med tips från simläraren Jonny Darabant om hur du badar säkert även som vuxen:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klipp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet klipp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klipp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klipp förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klipp

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar klipp. Här kommer de tio första.


Mer information om klipp

Andra sätt att lära sig mer kring vad klipp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klipp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klipp

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för klipp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klipp synonymt med både kap och fynd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.