Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klander

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till klander.

förebråelse, kritik, tadel


Vad betyder klander

Sett till sina synonymer betyder klander ungefär förebråelse eller kritik, men är även synonymt med exempelvis "tadel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klander. Vår databas innehåller även tre böjningar av klander, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klander

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klander.


Engelsk översättning av klander

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet klander.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klander" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klander förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klander

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar klander.


Mer information om klander

Andra sätt att lära sig mer kring vad klander betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för klander samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av klander för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till klander, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om klander

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för klander i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klander synonymt med både förebråelse och kritik, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.