Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kedjereaktion

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till kedjereaktion.


Vad betyder kedjereaktion

Sett till sin synonym betyder kedjereaktion ungefär dominoeffekt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kedjereaktion. Vår databas innehåller även sju böjningar av kedjereaktion, fem exempelmeningar på hur ordet kedjereaktion kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kedjereaktion

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kedjereaktion.


Exempelmeningar för kedjereaktion

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kedjereaktion kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det har varit en kedjereaktion av senfärdighet i Sverige, säger terrorforskaren och debattören Magnus Ranstorp.  
 2. Väte- och heliumrikt material som ansamlas på den vita dvärgens yta antänds i en okontrollerad kedjereaktion när massa, temperatur och tryck når en kritisk gräns.  
 3. Det fonetiska uttalet för Hammonds förnamn på latin blir "utgående V", något som V uppfattar som början på en kedjereaktion som kommer att leda till hans undergång.  
 4. Kristoffers målning på en bild med en målning satte igång en rejäl kedjereaktion bland konstnärer på forumet Reddit, som inledde en närmast osannolik kavalkad av hyllningar.  
 5. Det är lätt att få uppfattningen att det är en kedjereaktion, ett militärt växelspel mellan Washington och Pyongyang, säger Jerker Hellström på Totalförsvarets forskningsinstitut.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kedjereaktion" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kedjereaktion förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om kedjereaktion

Andra sätt att lära sig mer kring vad kedjereaktion betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kedjereaktion är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kedjereaktion

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för kedjereaktion i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dominoeffekt synonymt med kedjereaktion, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.