Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till emellanåt

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till emellanåt.


Vad betyder emellanåt

Sett till sina synonymer betyder emellanåt ungefär till och från eller stundom, men är även synonymt med exempelvis "av och till" och "ibland". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till emellanåt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet emellanåt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för emellanåt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet emellanåt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Inspelningssessionerna gick överlag bra, men Vig har sagt att Cobain blev svår att hantera emellanåt.  
 2. Förutom sparvhöken kan även andra rovfåglar emellanåt ta blåmesar som byte, som tornfalk i stadsområden.  
 3. Som exempel på dessa kan aubergine, emellanåt avokado, gurka, okra, paprika, pumpa, squash och tomat nämnas.  
 4. Fågeln födosöker emellanåt på marken, och besöker gärna fågelbord för att hitta nötter, ister och solrosfrön.  
 5. Italien- Spanien i semi kan bli som en dansbandskväll, lite småtråkigt emellanåt men ändå underhållande o bra.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av emellanåt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet emellanåt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "emellanåt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet emellanåt förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till emellanåt

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar emellanåt.


Mer information om emellanåt

Andra sätt att lära sig mer kring vad emellanåt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av emellanåt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om emellanåt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för emellanåt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är emellanåt synonymt med både till och från och stundom, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.