Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kass

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till kass.


Vad betyder kass

Sett till sina synonymer betyder kass ungefär urdålig eller dålig, men är även synonymt med exempelvis "usel" och "värdelös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kass. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av kass, en exempelmeningar på hur ordet kass kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av kass

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kass.


Motsatsord till kass

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kass.

värdefull, dyrbar, dyr, högt skattad


Exempelmeningar för kass

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kass kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Strax därefter twittrade han ytterligare en känga till medierna: ”Ryska myndigheter måste skratta åt USA och hur en kass ursäkt för demokraternas förlust tagit över fakenyheterna.”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kass

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kass.


Närmeord till kass

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar kass.


Mer information om kass

Andra sätt att lära sig mer kring vad kass betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kass är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kass

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kass i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kass synonymt med både urdålig och dålig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är värdefull en antonym till kass.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.