Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kärlek

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till kärlek.


Vad betyder kärlek

Sett till sina synonymer betyder kärlek ungefär love eller affekt, men är även synonymt med exempelvis "affektion" och "förälskelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kärlek. Vår databas innehåller även tre böjningar av kärlek, fem exempelmeningar på hur ordet kärlek kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kärlek

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kärlek.


Exempelmeningar för kärlek

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kärlek kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Som många andra pjäser av Shakespeare behandlas ämnena kärlek (besvarad kärlek), avundsjuka och sorg.  
 2. På gatan där bilen körde in i folkmassan och tog en kvinnas liv ligger blommor och budskap om kärlek.  
 3. Yeats kärlek blev obesvarad delvis eftersom han inte ville deltaga i hennes nationalistiska aktivism.  
 4. ”Ni ska veta att alla meddelanden och all stöttning samt kärlek från er har hjälpt mig enormt mycket.  
 5. Med tanke på hur sällan han skrev brev och hur få som finns bevarade måste hans kärlek ha varit stor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kärlek

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kärlek.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kärlek" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kärlek förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kärlek

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar kärlek.


Mer information om kärlek

Andra sätt att lära sig mer kring vad kärlek betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kärlek är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kärlek

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för kärlek i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kärlek synonymt med både love och affekt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.