Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kantig

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till kantig.


Vad betyder kantig

Sett till sina synonymer betyder kantig ungefär opolerad eller omedgörlig, men är även synonymt med exempelvis "vinkelformad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kantig. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av kantig samt en engelsk översättning.


Böjningar av kantig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kantig.


Motsatsord till kantig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kantig.

rundad


Engelsk översättning av kantig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kantig.


Närmeord till kantig

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar kantig. Här kommer de tio första.


Mer information om kantig

Andra sätt att lära sig mer kring vad kantig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kantig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kantig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kantig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kantig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för kantig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kantig synonymt med både opolerad och omedgörlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är rundad en antonym till kantig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.