Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kamma

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till kamma.


Vad betyder kamma

Sett till sina synonymer betyder kamma ungefär borsta eller lägga upp, men är även synonymt med exempelvis "ordna" och "rykta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kamma. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet kamma kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för kamma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kamma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är som om Shakespeare utmanar hur långt han vågar gå i tragik och ändå kamma hem komiska poänger.  
 2. Valparna kan då vara svåra att bedöma och hundägare måste jobba hårdare för att kamma hem fina priser.  
 3. Serben, som varit storfavorit att kamma hem guldet i mästerskapet, började starkt och tog hem första set till hela 6-1.  
 4. Vore det riksdagsval nu skulle MP kamma hem 3,6 procent av rösterna, enligt den senaste sammanvägda opinionsmätningen från Sveriges Radio.  
 5. I morgon tisdag inleds nedräkningen av SVT:s årliga ranking Sveriges bästa idrottsstad, men redan nu står det klart att Gävle och Sandviken inte kommer att kamma hem titeln.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kamma

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kamma.


Närmeord till kamma

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar kamma. Här kommer de tio första.


Mer information om kamma

Andra sätt att lära sig mer kring vad kamma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kamma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kamma

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kamma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kamma synonymt med både borsta och lägga upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.