Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kaffebartender

Synonymer till kaffebartender

Vad betyder kaffebartender?

Kaffebartender är den svenska benämningen för yrkestiteln barista, vilket kortfattat är en bartender som tillreder kaffedrinkar av olika slag.

Texten uppdaterades senast 2018-04-01

Engelsk översättning av kaffebartender

 • coffeehouse bartender (barista)

Exempelmeningar för kaffebartender

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kaffebartender kan användas.

 1. Trots konkurrens från 12 andra kaffebartenders från caféer över hela Sverige segrade Roberto äntligen i den stora finalen i Göteborg.
 2. Charlie började dejta en fantastisk kaffebartender, men det tog inte lång tid förrän han fick veta att hon också är patient hos Peter.
 3. Ordet barista är ursprungligen titeln på en kaffebartender, men nu för tiden används den generellt inom cafébranschen.
 4. När det gäller riktigt gott kaffe är baristan, kaffebartendern, som tillreder kaffedryckerna en nyckelperson.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Mer information om kaffebartender

Vi har totalt 1 synonym till kaffebartender, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för kaffebartender, samt finns det även 4 exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda kaffebartender i en mening.

Data om ordet kaffebartender

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ordet kaffebartender i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är barista synonymt med kaffebartender, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)