Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till iögonenfallande

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till iögonenfallande.


Vad betyder iögonenfallande

Sett till sina synonymer betyder iögonenfallande ungefär uppmärksammad eller anslående, men är även synonymt med exempelvis "iögonfallande" och "uppenbar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till iögonenfallande. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet iögonenfallande kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för iögonenfallande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet iögonenfallande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Här och på närliggande berg finns det tre sorters iögonenfallande örter med väldiga bladrosetter: förutom jättelobelior, Carduus och Dendrosenecio-arter.  
  2. Detta kan vara den vanligaste gruppen av variabla stjärnor, men den minst iögonenfallande då amplituden vanligtvis inte överstiger några tiondels magnituder.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "iögonenfallande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet iögonenfallande förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till iögonenfallande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar iögonenfallande.


Mer information om iögonenfallande

Andra sätt att lära sig mer kring vad iögonenfallande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av iögonenfallande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om iögonenfallande

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för iögonenfallande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är iögonenfallande synonymt med både uppmärksammad och anslående, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.