Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ohövlighet

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till ohövlighet.


Vad betyder ohövlighet

Sett till sin synonym betyder ohövlighet ungefär oförskämdhet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ohövlighet. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av ohövlighet samt flera engelska översättningar.


Böjningar av ohövlighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ohövlighet.


Motsatsord till ohövlighet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ohövlighet.

hövlighet, artighet


Engelsk översättning av ohövlighet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ohövlighet.


Mer information om ohövlighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad ohövlighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ohövlighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ohövlighet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ohövlighet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oförskämdhet synonymt med ohövlighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hövlighet en antonym till ohövlighet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.