Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ideogram

 

Synonymer till ideogram

Vad betyder ideogram?

Ett ideogram är ett tecken som används för att beskriva ett begrepp snarare än ett talande ljud eller en stavelse. Ett exempel på ideogram är den matematiska konstanten pi, vilken man använder den grekiska (gemena) bokstaven π för att beteckna. Till familjen ideogram hör även piktogram, då man istället talar om symboler som representanter för ett begrepp, till exempel emojis: ????

Texten uppdaterades senast 2016-08-28

Mer information om ideogram

Vi har totalt två synonymer till ideogram, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ideogram inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet ideogram

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet ideogram i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av ideogram

ideogram synonym
andra ord för ideogram
ideogram betyder
exempel ideogram
ideogram förklaring
definition ideogram
ideogram i en mening
stavning ideogram
ideogram annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ideogram synonymt med både logogram och piktogram, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)