Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till högakta

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till högakta fördelade på två ordgrupper.

respektera

idiomatiskt uttryck
sätta på piedestal


Vad betyder högakta

Sett till sina synonymer betyder högakta ungefär respektera, men är även synonymt med exempelvis "sätta på piedestal". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till högakta.


Närmeord till högakta

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar högakta.


Mer information om högakta

Andra sätt att lära sig mer kring vad högakta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för högakta samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av högakta för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till högakta, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om högakta

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för högakta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är högakta synonymt med både respektera och sätta på piedestal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.