Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hjältedåd

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till hjältedåd.


Vad betyder hjältedåd

Sett till sina synonymer betyder hjältedåd ungefär bragd eller bravad, men är även synonymt med exempelvis "bedrift". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjältedåd. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet hjältedåd kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hjältedåd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hjältedåd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det japanska folket och den japanska kulturens bild av händelsen är att Operation Ten-Go var ett hjältedåd utfört av japanska sjömän för att försvara sitt land.  
  2. Även i sitt eget hemland möttes Marlborough med tveksamhet när han presenterade sin plan, då parlamentet prioriterade sina intressen i handel och utökning av kolonierna framför hjältedåd på kontinenten.  
  3. I en tv-sänd redogörelse säger Alexander Bastrykin, den ryska utredningskommitténs ordförande, till Putin att personalen låste dörren till det rum som började brinna och inte heller i övrigt stod för några hjältedåd.  
  4. I en tv-sänd redogörelse säger Alexander Bastrykin, den ryska utredningskommitténs ordförande, till Putin att personalen låste dörren till det rum som började brinna och inte heller i övrigt stod för några hjältedåd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hjältedåd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hjältedåd förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om hjältedåd

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjältedåd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hjältedåd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hjältedåd

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för hjältedåd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjältedåd synonymt med både bragd och bravad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.