Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hetsigt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till hetsigt.

bråttom, hektiskt, stressigt


Vad betyder hetsigt

Sett till sina synonymer betyder hetsigt ungefär bråttom eller hektiskt, men är även synonymt med exempelvis "stressigt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hetsigt.


Närmeord till hetsigt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar hetsigt.


Mer information om hetsigt

Andra sätt att lära sig mer kring vad hetsigt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hetsigt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hetsigt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hetsigt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hetsigt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för hetsigt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hetsigt synonymt med både bråttom och hektiskt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.