Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hemlighålla

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till hemlighålla.


Vad betyder hemlighålla

Sett till sina synonymer betyder hemlighålla ungefär förtiga eller dölja, men är även synonymt med exempelvis "undanhålla" och "undangömma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hemlighålla. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hemlighålla kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för hemlighålla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hemlighålla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Visselblåsaren har också fått uppgifter om att Vita huset försökt hemlighålla all dokumentation av samtalet i fråga.  
 2. Ola Strömberg svarade tidigare idag på frågan om varför han ville hemlighålla att de hade olika syner på ledarskap:.  
 3. Visselblåsaren uppger också att hen fått uppgifter om att Vita huset försökt hemlighålla dokumentation av samtalet i fråga.  
 4. Theresa May och hennes ministrar anses ha åsidosatt parlamentet genom att hemlighålla en rättslig utredning om EU-utträdet.  
 5. Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln angavs att det var Utikesdepartementet som beslutat att hemlighålla delar av korrespondensen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hemlighålla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hemlighålla.


Närmeord till hemlighålla

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar hemlighålla.


Mer information om hemlighålla

Andra sätt att lära sig mer kring vad hemlighålla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hemlighålla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hemlighålla

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för hemlighålla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hemlighålla synonymt med både förtiga och dölja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.