Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gömma

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till gömma.


Vad betyder gömma

Sett till sina synonymer betyder gömma ungefär skyla eller dölja, men är även synonymt med exempelvis "gömsle" och "kamouflera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gömma. Vår databas innehåller även sju böjningar av gömma, fem exempelmeningar på hur ordet gömma kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av gömma

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet gömma.


Exempelmeningar för gömma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gömma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Liksom hos europeisk lo beror revirets storlek på tillgång till föda och av möjligheter att gömma sig.  
 2. Nero återvände på nytt och letade efter någon plats där han kunde gömma sig för att samla sina tankar.  
 3. De ska bland annat använda sig av civila byggnader, som till exempel flygplatser, för att gömma vapnen.  
 4. De har flyttat mellan olika adresser för att gömma sig från personalen på det saudiska konsulatet i staden.  
 5. Lara separeras från Whitman och försöker gömma sig, men blir hittad av en av öborna och tvingas att döda honom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av gömma

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet gömma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gömma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gömma förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gömma

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar gömma.


Mer information om gömma

Andra sätt att lära sig mer kring vad gömma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gömma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gömma

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för gömma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gömma synonymt med både skyla och dölja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.