Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till heja

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till heja.


Vad betyder heja

Sett till sina synonymer betyder heja ungefär morsa eller peppa, men är även synonymt med exempelvis "supporta" och "salutera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till heja. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet heja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för heja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet heja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Biles avbröt tävlingen och lämnade gymnastiksalen innan hon återvände för att heja fram sina lagkamrater.  
 2. Dels genom att springa tillsammans med henne, dels genom att ge henne vätska och mat och heja på för att hon ska nå målet.  
 3. Även om 99 procent av publiken kommer att heja på USA så är det kul att det blir lite atmosfär, man har saknat den, säger svenskan.  
 4. Lägg till det att i stort sett hela publiken kommer att heja på hemmalaget, där en stor föryngring har skett sedan förlusten i Paris 2018.  
 5. Jag själv kommer att heja på dessa studenter från New Haven”, skrev Hannah Mendlowitz, ansvarig för ansökningar på Yale i ett blogginlägg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av heja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet heja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "heja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet heja förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till heja

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar heja.


Mer information om heja

Andra sätt att lära sig mer kring vad heja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av heja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om heja

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för heja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är heja synonymt med både morsa och peppa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.