Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hälsa

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till hälsa fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hälsa

Sett till sina synonymer betyder hälsa ungefär säga hej eller välbefinnande, men är även synonymt med exempelvis "heja" och "hälsotillstånd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hälsa. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av hälsa, fem exempelmeningar på hur ordet hälsa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hälsa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hälsa.


Motsatsord till hälsa

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till hälsa.

sjukdom


Exempelmeningar för hälsa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hälsa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han ansåg att flygvärdinnorna skulle vara tacksamma att deras arbetsgivare brydde sig om deras hälsa.  
 2. WHO inledde på måndagen sin första globala konferens om luftföroreningar och hälsa i Genève, Schweiz.  
 3. De reser till kontinenten tillsammans i hopp om att förbättra Anns hälsa, men utan framgång; hon dör.  
 4. Från Chicago reste Ester Blenda Nordström till Minneapolis för att hälsa på släktingar som utvandrat.  
 5. Jag vill att det amerikanska folket ska veta att president Trump alltid satt amerikaners hälsa först.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hälsa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hälsa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hälsa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hälsa förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är hälsa 1


Närmeord till hälsa

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar hälsa.


Mer information om hälsa

Andra sätt att lära sig mer kring vad hälsa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hälsa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hälsa

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hälsa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hälsa synonymt med både säga hej och välbefinnande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är sjukdom en antonym till hälsa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.