Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hänt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till hänt.


Vad betyder hänt

Sett till sina synonymer betyder hänt ungefär ägt rum eller inträffat, men är även synonymt med exempelvis "skett". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hänt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hänt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hänt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hänt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det här liknar det som hänt i Frankrike, de är först ut att tillämpa EU:s nya regler för upphovsrätt.  
 2. Däremot har det hänt att kommittén slagit samman gamla världsarv med nya objekt i helt nya världsarv.  
 3. Och det har hänt att utlänningar av misstag hamnat på fel sida av gränsen i samband med besök i Kina.  
 4. Först trodde vi att det hade hänt i Bryssel, det finns ju 2 sånna dår men inte så hög som i New York.  
 5. Det här hänt nyligen att andra har hittat kvarlevor, så det känns viktigt att inte ge upp, säger han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hänt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hänt förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hänt

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar hänt.


Mer information om hänt

Andra sätt att lära sig mer kring vad hänt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hänt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hänt

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hänt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hänt synonymt med både ägt rum och inträffat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.