Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till grymma

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till grymma.


Vad betyder grymma

Sett till sina synonymer betyder grymma ungefär coola, men är även synonymt med exempelvis "brutala". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grymma. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet grymma kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för grymma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grymma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är så här grymma och brutala de är, och vi måste enas mot dem, säger premiärminister Hassan Ali Khaire.  
 2. Och trots det grymma slutet var det inte särskilt svårt att ladda om inför straffläggningen, menar målvakten.  
 3. Fredspristagaren har kritiserats hårt för att hon påstås blunda för det grymma våld som rohingyer utsätts för.  
 4. Igen, och framför våra ögon, utspelar sig grymma bilder av en vardag kantad av oberäkneligt och hänsynslöst våld.  
 5. Straffens grymma natur var dock avsedd för den fysiska kroppen, för att rå på "den Onde", och inte individen i sig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grymma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grymma förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grymma

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar grymma.


Mer information om grymma

Andra sätt att lära sig mer kring vad grymma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grymma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grymma

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för grymma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grymma synonymt med både coola och brutala, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.