Synonymerna.se logotyp

Synonymer till grund havsvik

 

Synonymer till grund havsvik

grund trång havsvik
ava
äldre benämning
mar

Engelsk översättning av grund havsvik

  • shallow bay

Exempelmeningar för grund havsvik

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grund havsvik kan användas.

  1. När vi gled in längs kusten såg vi ett fort som låg där så prydligt vid sidan av en grund havsvik, likt ett medeltida slott.
  2. Även om det inte finns någon grund havsvik tror jag ändå att vi skulle kunna segla in och lägga till i närheten av en udde.
  3. Kristoffer kunde inte sluta prata om den, när han nu väl hade fått se en grund havsvik så skulle han verkligen inte vara tyst om det.
  4. Han tyckte mycket om att simma där, trots att det var en grund havsvik och därför en fartled för många småbåtar.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för grund havsvik

Sökvolymen för grund havsvik är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om grund havsvik

Vi har totalt tre synonymer till grund havsvik, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för grund havsvik, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda grund havsvik i en mening.

Data om ordet grund havsvik

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grund havsvik synonymt med både flad och mar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)