Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till grit

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till grit.

hängivenhet, uthållighet


Vad betyder grit

Grit är en personlig egenskap som innebär att en person som har grit är uthållig och hängiven när hen arbetar mot ett långsiktigt mål, vilket är någonting som anses vara en viktig egenskap för att nå framgång i livet.

Ordet grit var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder grit ungefär hängivenhet, men är även synonymt med exempelvis "uthållighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grit.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Närmeord till grit

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar grit.


Mer information om grit

Andra sätt att lära sig mer kring vad grit betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för grit samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av grit för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till grit, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om grit

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för grit i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grit synonymt med både hängivenhet och uthållighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.